3 tips voor het onderhouden van gepolijste betonnen vloeren

vloeren

Gepolijste betonnen vloeren zijn aantrekkelijk voor huizen en bedrijven. Als ze goed worden onderhouden, kunnen ze tot tien jaar of langer meegaan voordat ze gerepareerd moeten worden. Maar het behouden van hun kenmerkende glanzende look is niet zo eenvoudig als u wellicht denkt. Een betonnen afwerking klinkt misschien als een duurzame vloeroptie, maar houd er rekening mee dat deze nog steeds constant onderhoud vereist om in topconditie te blijven.

Verwaarlozing of onzorgvuldigheid kan niet alleen de garantie op nieuwe gepolijste betonnen vloeren laten vervallen, maar kan ook lelijke schade veroorzaken. Gelukkig hoeft het verzorgen van uw betonnen vloeren geen vervelende klus te zijn. Hoewel het wat moeite en planning vergt, kost het onderhoudsproces, als het goed wordt uitgevoerd, niet veel tijd en zorgt het ervoor dat uw vloeren u lang goed van pas komen.

Wat zijn de drie belangrijkste manieren om gepolijste betonnen vloeren te onderhouden?

1. Stel een regelmatig onderhoudsschema op.

Het schoonmaakschema dat u opstelt voor uw gepolijste betonnen vloer, moet in overeenstemming zijn met de hoeveelheid verkeer die deze ontvangt. Als het gebied 24 uur per dag voetverkeer heeft, wilt u misschien een schema voor avond- en ochtendschoonmaak opstellen.

Het regelmatig schoonmaken van uw gepolijste betonnen vloeren is essentieel, omdat het niet lang duurt voordat minuscule stofdeeltjes, zand en ander vuil hun tol eisen van de afwerking. Het lijkt misschien alsof de vloeren na een paar dagen relatief schoon zijn, maar het duurt niet lang voordat kleine zand- en vuildeeltjes het zogenaamde schuurpapiereffect creëren dat de afwerking langzaam verpest en ervoor zorgt dat het beton zijn handelsmerk glad verliest uiterlijk.

betonnen vloeren

2. Gebruik de juiste gereedschappen en producten om de afwerking te beschermen.

Regelmatig schoonmaken is belangrijk, maar geen enkele hoeveelheid schoonmaakinspanning is voldoende als u niet de juiste gereedschappen en apparatuur gebruikt.

Gepolijste betonnen vloeren zijn in sommige opzichten duurzaam, maar in andere kwetsbaarder. Er zijn twee methoden om dit type vloerbedekking te reinigen. Handmatige reiniging (bij voorkeur) of het gebruik van automatische reinigingsapparatuur. Hoe dan ook, er moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen, zodat de afwerking wordt beschermd tegen beschadiging.

Handmatige reiniging

Vloeren moeten eerst worden geveegd om stof en ander vuil te verwijderen. De stofwisser moet gemaakt zijn van zachte microvezel, omdat dit de gepolijste afwerking beter zal helpen beschermen dan sommige van de hardere materialen die gepolijste betonnen vloeren kunnen krassen of dof kunnen maken. Gemorste vloeistoffen moeten onmiddellijk worden opgeruimd om de hoeveelheid weglekken in het poreuze oppervlak te helpen beperken.

Als er reinigingsmiddelen nodig zijn, kies dan een pH-neutrale formule die de vuildeeltjes in suspensie brengt om ze gemakkelijker te kunnen verwijderen. Laat de reiniger lang genoeg zitten om het vuil en andere stoffen los te maken en verwijder hem vervolgens van de vloer voordat hij opdroogt. Wanneer reinigingsmiddelen op de oppervlakken van gepolijste vloeren drogen, hebben ze de neiging om een ​​doffe waas te creëren en kunnen ze verkleuring veroorzaken. Werk met kleinere gebieden om dit te voorkomen. Als je een natte dweil gebruikt, zorg er dan altijd voor dat de dweil en het water schoon zijn, zodat je onderweg geen schadelijke deeltjes verspreidt.

Handmatige reiniging

Reiniging met automatische apparatuur

Er kunnen automatische vloerschrobbers worden gebruikt, maar deze moeten worden uitgerust met zachte en niet-schurende pads. Pads die te hard zijn, kunnen etsen en krassen veroorzaken, waardoor de afwerking van het gepolijste beton wordt beschadigd.

Zorg ervoor dat de wielen van de apparatuur zijn gemaakt van rubber of andere materialen die krassen helpen voorkomen. Standaard reinigingspads variëren in kleur en textuur, hier zijn de meest voorkomende opties:

Witte pads hebben een zachte textuur en werken goed voor het beschermen van hoogglansvloeren.
Zachte beige kussens kunnen ook voldoende zijn om te voorkomen dat gepolijste vloeren dof worden.
Andere opties passen niet echt goed, omdat ze meestal het risico van etsing en krassen op het vloeroppervlak met zich meebrengen.

3. Gebruik geen schadelijke stoffen.

U mag nooit was aanbrengen op een gepolijste betonnen vloer. Er zijn meer dan een paar redenen waarom het een slecht idee is, maar sommige mensen doen het nog steeds en veroorzaken onomkeerbare schade aan hun vloeren.

Ten eerste, als u wax aanbrengt, vervalt de garantie, wat uiteraard erg slecht is, gezien de waarschijnlijkheid dat u het vroeg of laat nodig zult hebben. Bovendien zal de was zich na verloop van tijd opstapelen en moet deze worden verwijderd, wat hoogstwaarschijnlijk zal resulteren in een doffe afwerking van de hele vloer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *