Top 10 voordelen van betonpolijsten

vloeren

Betonpolijsten is de laatste tijd enorm populair geworden en om een ​​goede reden. Het heeft een groot aantal voordelen die mensen ertoe aanzetten om het voor elkaar te krijgen. Hier zijn de 10 belangrijkste redenen om betonpolijsten te overwegen voor uw volgende project!

Elimineer stofvorming door uitbloeiingen

Als het gaat om beton dat normaal gesproken wordt gepolijst, worden kleine stofdeeltjes meestal via een opwaartse kracht naar het oppervlak geduwd. Deze opwaartse kracht staat bekend als de hydrostatische druk, die resulteert in uitbloeiingen. Dit resulteert in het algemeen in stofvorming die de epoxy’s van hun oppervlak dat uit de betonnen vloer bestaat, afdrijft. Dit kan het hele onderhoudsproces behoorlijk kostbaar maken. Polijsten is een uitstekende oplossing voor dit soort problemen.

door uitbloeiingen

Vlekbestendig

Door het oppervlak af te dichten en te verdichten, verandert gepolijst beton gemakkelijk elke soort poreuze betonvloer in een vloer die behoorlijk strak en dicht genoeg is om olie, water en andere verontreinigingen af ​​te stoten. Dit voorkomt dat allerlei verontreinigingen het oppervlak binnendringen en zorgt zo te allen tijde voor een vlekvrije vloer.

Verbeterde omgevingsverlichting en reflectievermogen

Betonpolijsten zorgt er ook voor dat de vloer reflecterende eigenschappen heeft. Dit verbetert de verlichting van de vloer in verschillende faciliteiten. Daarnaast helpt meer omgevingsverlichting naast een mooie uitstraling ook de energierekening te verlagen.

Verhoogde slipweerstand

Het is ook belangrijk om hier te vermelden dat gepolijst beton super glanzend is. Toch leidt het niet tot een gladde vloer. Integendeel, het is geladen met de voordelen van het vlak maken van de vloer door deze mechanisch te slijpen. Dit alles verhoogt de algehele wrijvingscoëfficiënt in vergelijking met elk ander gewoon beton. Het is ook belangrijk op te merken dat gepolijst beton de OSHA-normen voor vloeren zou overtreffen.

Verbeterde

Minder onderhoud

Daarnaast is het algemeen bekend dat de meeste vloersystemen zoals linoleum en tegels agressief moeten worden geschrobd om zowel een schone omgeving als een mooi uiterlijk te garanderen. Bovendien worden gepolijste betonnen oppervlakken meestal strak verdicht. Dit helpt bij het verminderen van vlekken en minder vereisten voor het strippen of in de was zetten van de vloeren om hun glans te behouden.

Kostenefficiënt

Betonpolijsten is ook ideaal omdat het helpt bij het verminderen van energie en de daarmee samenhangende onderhoudskosten aanzienlijk. Dit gebeurt via omgevingslicht en reflectiviteit; verminderde bandenslijtage en minder onderhoud zoals waxen en strippen.

LEED-vriendelijk

Beton dat wordt gepolijst, maakt gebruik van de bestaande betonnen oppervlakken en elimineert alle aanvullende materialen zoals coatings en bedekkingen. Dit helpt bij het verduurzamen van gebouwen. Daarnaast bevat het doorgaans geen merkbare VOS. Daarom is het vriendelijk om te worden gebruikt in elk soort USBG LEED-project.

LEED-vriendelijk

Geen fabrieks- / productiestops (mechanisch gepolijst)

Naarmate het beton ouder wordt, kunnen delaminatie, oppervlaktespanning en andere problemen, zoals gekrulde koude gewrichten, opduiken. Mechanisch slijpen van de vloer helpt bij het verwijderen van het bovenoppervlak van het oude beton en polijsten versterkt het alleen. Daardoor verhoogt het de impact van de vloer en is het ook nog eens slijtvast.

Minder bandenslijtage

De ongelijke en ruwe textuur van natuurlijk beton leidt tot slijtage van de banden, wat bijdraagt ​​aan hun slijtage. Daarom helpt een gepolijste betonnen vloer bij het egaliseren van de voegen en maakt het het hele oppervlak superglad. Dit voorkomt verdere slijtage van de vloer.

bandenslijtage

Verbeterde toestand van oude vloeren

Gepolijst beton dat mechanisch is gedroogd, kan onmiddellijk worden gebruikt zodra het proces is voltooid. Het proces is ook extreem schoon en bevat geen gevaarlijke en giftige chemicaliën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *