Verschillende soorten gepolijste betonnen vloeren

vloeren

Gepolijste betonnen vloeren zijn een uitstekende keuze voor verschillende doeleinden. Betonnen opritten, glanzende commerciële vloeren en zelfs garagevloeren van industriële kwaliteit doen allemaal wonderen. Er is een grote verscheidenheid aan betonafwerkingen die zorgen voor duurzaamheid, een geweldige uitstraling en onderhoudsgemak. Hier zijn een paar populaire soorten betonvloeren die kunnen worden gebruikt in veel verschillende delen van uw huis, commerciële vestiging of zelfs in uw industriële ruimte.

Belangrijke notitie

Afhankelijk van de diamantgrit waarmee een betonvloer wordt gepolijst, kunnen er verschillende afwerkingen zoals een glazige spiegelafwerking, een stevige matte afwerking of een mooie glans worden bereikt. Bovendien gebruiken gepolijste betonnen vloerlagen ook verschillende niveaus van blootstelling aan aggregaten om een ​​volledige look te krijgen tot een romige afwerking.

Crème poetsmiddel

Dit is de gladste en meest consistente afwerking die u kunt bereiken met gepolijste betonnen vloeren. Gekleurde betonafwerkingen kunnen ook worden bereikt met de crèmespoeling, omdat deze kleurstoffen en vlekken gemakkelijk met een grotere consistentie accepteert.

Crème poetsmiddel

Zout en peperpoets

Dit is een van de meest voorkomende en gemakkelijkst haalbare soorten gepolijste betonnen vloeren die er zijn. Dit type betonvloerafwerking neemt ook vlekken op en heeft een mooie glans. In sommige delen van de vloer kunnen enkele kleine gaatjes en scheurtjes zichtbaar zijn in het eindproduct. Deze kleine onvolkomenheden dragen bij aan de look en creëren iets glanzend en unieks.

Aggregate Pools

In vergelijking met de zout- en peperpolish en crèmepoetsmiddel, is de aggregaatpolijstlook de minst gewilde variant op gepolijst beton. Dit komt door de extra kosten. Als het echter goed wordt gedaan door professionals met de juiste vaardigheden, kan een geaggregeerde poetsvloer er absoluut fantastisch uitzien en in verschillende omgevingen worden gebruikt.

In werkelijkheid kunnen deze verschillende betonafwerkingen worden gekozen volgens uw voorkeuren en afhankelijk van of ze geschikt zijn voor het doel. Afhankelijk van de staat van de vloer, kunnen er enkele beperkingen zijn met betrekking tot het type afwerking dat u kunt bereiken. Een crèmepoetsmiddel kan bijvoorbeeld niet met succes worden bereikt op een vloer waarop coatings of lijm zijn aangebracht. Om een ​​crèmepoetsmiddel aan te brengen, moeten deze coatings worden verwijderd door te slijpen. De lijm kan samen met de crème tijdens het slijpproces van de vloer worden getild. Als u te maken heeft met een volledig gekwalificeerde betonvloerprofessional, zal deze uw vloer bekijken en u voorzien van realistische details om u te helpen de juiste verwachtingen te scheppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *